Ultimele noutati

Afla aici ultimele noutati IT.

Facebook anunță butonul de ”dislike”

mark zuckerberg
O veste îmbucurătoare pentru toți utilizatorii Facebook, rețeaua de socializare s-ar putea să aibă buton dislike. Mark Zuckerberg a spus marți într-o sesiune live de întrebări și răspunsuri că testează alternative ale butonului ”Like”.

”Oamenii întreabă de mulți ani despre un buton de ‘dislike’, iar astăzi este ziua în care chiar pot spune că lucrăm la asta.”, a declarat Zuckerberg la sediul Facebook din Menlo Park, California.

Scopul noului buton este de a putea să îți exprimi tristețea sau să îți arăți suportul pentru postări la care butonul de ”Like” nu este adecvat. Un buton prin care îți poți exprima empatia, susținerea unei cauze, regretul față de evenimente triste.

Chiar dacă nu se cunosc încă detalii despre acest buton, cum ar fi forma sau numele, vestea că se lucrează la această idee este un motiv de bucurie pentru utilizatori, mai ales că până acum Facebook a refuzat ideea de buton de ”dislike”. Compania spune că nu vrea să transforme Facebook într-un site de forum unde oamenii votează postările asemănător lui Reddit.

 

Criticile referitoare la această schimbare Facebook nu au întârziat să apară: ”Butonul de dislike e doar o altă unealtă pentru excludere și agresivitate – lucruri care sunt deja la cote îngrijorătoare în rândul tinerilor.”, spune un asistent social de la o școală din New York.

O altă părere împotriva acestui buton marchează ideea de ”dislike” ca promotor de conflicte. ”Oamenii vor apăsa pe acel buton doar pentru a-i provoca pe alții. Prin implementarea unui buton de dislike, Facebook ajută la crearea conflictelor.”

Add comment