Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rjinx96/public_html/wp-content/plugins/plethora-framework/libs/ReduxFramework/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 314
Alphabet, noul Google JinxIT Consulting

Ultimele noutati

Afla aici ultimele noutati IT.

Alphabet, noul Google

Alphabet, noul Google

Cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin au anunțat ieri, că Google se pregătește de o schimbare majoră, urmând să își schimbe structura organizațională și să devină filială a holdingului numit Alphabet.

Se pare că Page va  fi CEO-ul acestui conglomerat de companii, momentan fiind în această poziție pentru Google, iar Brin va avea funcția de președinte.

”Am făcut o mulțime de lucruri nebunești în trecut, iar multe dintre acestea au acum peste un miliard de utilizatori. Google Maps, YouTube, Chrome și Android se numără printre ele. Și nu ne oprim aici, încă ne străduim să facem lucruri pe care alți oameni le cred nebunești, dar de care noi suntem foarte entuziasmați.”, a declarat Page, luni, pe blogul oficial Google.

Acest conglomerat va cuprinde atât Google, cât și companiile care au luat naștere în ultimii ani. Desigur, cea mai mare parte va fi în continuare Google, motorul de căutare, iar directorul executiv Sundar Pichai îl va înlocui pe Page la cârma acestei companii.

 

În urma acestor restructurări, vor rămâne ca filiale Google: Google Maps, YouTube, browserul și sistemul de operare Chrome și Android. Alături de Google, Alphabet adaugă în mod separat filialele Calico și Life Sciences, axate asupra domeniului medical, Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

”Această nouă structură ne va permite să ne păstrăm concentrarea pe oportunitățile extraordinare pe care le avem în interiorul Google,” spune Larry Page în postul de pe blog.

”Credem că, în timp, companiile tind să se plafoneze, să obțină confortul aceluiași lucru, fără să facă schimbări substanțiale. Dar în industria tehnologiei, unde idei revoluționare duc la arii de cercetare cu adevărat uluitoare, trebuie să ieși din zona de confort ca să rămâi în top.”, a mai adăugat acesta.

 

Așadar, Alphabet se va putea concentra pe concepte mult mai îndrăznețe promovate deja de Google.

Multe dintre inovațiile îndrăznețe sub marca Google au apărut din laboratorul propriu de cercetare, Google X, incluzând lentilele de contact ce măsoară glucoza pentru persoanele cu diabet zaharat, sau Proiectul Loon, un roi de baloane de mare altitudine care ar putea furniza internet și în cele mai îndepărtate locații pe Pământ. Astfel de cercetări însă, s-au luptat să scape de atracția orbitală a brandului Google, format în 1998 de doi studenți de la Universitatea Stanford, cu misiunea de a colecta și cataloga informațiile lumii.

Google Inc va fi înlocuită de către Alphabet Inc ca societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deţinută integral.

In acelasi timp, analistii considera ca inclusiv actionarii vor avea o idee mai clara asupra investitiilor derulate de gigantul IT, sporind gradul de transparenta in cadrul corporatiei.

 

Link-uri utile:

Alphabet: https://abc.xyz/

Larry Page pe blogul oficial Google: https://googleblog.blogspot.ro/2015/08/google-alphabet.html