Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rjinx96/public_html/wp-content/plugins/plethora-framework/libs/ReduxFramework/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 314
Adio Windows Server 2003 JinxIT Consulting

Stiri Windows

Adio Windows Server 2003

Adio Windows Server 2003

Două treimi dintre întreprinderi au început ziua cu Windows Server 2003, un produs foarte invechit care, deși a rezistat foarte mult pe piață, este timpul să fie scos din uz.

Astăzi este ultima zi a termenului de scoatere din uz al acestui produs de către toate companiile din UK, însă conform unor statistici din luna martie a acestui an, mai mult de 70% din întreprinderi încă foloseau Windows Server 2003 atunci și cel mai probabil cele mai multe dintre ele nu vor putea respecta acest termen limită.

Așa cum s-a întâmplat și pentru Windows XP în aprilie 2014, Microsoft va înceta să ofere suport pentru produsele scoase din uz. Fără  update-urile de securitate ale serverului, multe companii ar fi mult mai vulnerabile la viruși care pot pătrunde în întreaga rețea.

Un sondaj efectuat de către security endpoint specialist Bit9+Carbon Black subliniază faptul că mai mult de o treime dintre cei care plănuiesc să își facă upgrade, vor depăși termenul limită.

Joe McKendrick, senior analyst și partener la Forbes Insights a declarat pe blogul SMB (Server Message Block) Microsoft că software-ul și hardware-ul Windows Server 2003 nu a fost conceput pentru a rula sau integra aplicațiile generației de astăzi sau pentru a oferi acces în cloud.

 

Se pare că problema acestui upgrade nu este cea a convingerii echipelor de IT, care cunosc riscurile la care se expune o firmă fără suportul Microsoft, ci a managerilor și membrilor consiliilor întreprinderilor care de multe ori nu înțeleg de ce li se cere un upgrade la prețuri mari dacă infrastructura existentă funcționează. Încă.

Problemele sunt cât se poate de reale. Orice amenințare la rețea înseamnă o amenințare la adresa întregii companii.

Microsoft a declarat deja că va percepe o taxă de $600/server pe lună pentru companiile care au depășit termenul limită și cer suport.

Sursa: https://www.theinquirer.net/inquirer/news/2413181/windows-server-2003-end-of-life-is-less-than-a-month-awayEOS-Background-Hero-Image